Egy keveset szereplő államtitkár most megszólalt, hogy ő is elmondja: „Soros”

  • narancs.hu
  • 2019. február 19.

Belpol

Takács Szabolcs szerint kibújt a szög a zsákból.

Takács Szabolcs nem a kormány legismertebb embere, nem jelenik meg vele naponta interjú, nincsenek körülötte botrányok. Ám most ő is szükségét érezze, hogy elmondja: „Soros”.

„A Soros-hálózat és az Európai Bizottság közötti kapcsolat létezése ismét egyértelművé vált azáltal, hogy utóbbi rögtön megtámadta a magyar kormányzat újabb tájékoztató kampányát” – mondta Takács miniszterelnökségi államtitkár, miután európai uniós kollégáival találkozott kedden Brüsszelben.

Takács Szabolcs

Takács Szabolcs

Fotó: ECHO TV

A tagállamok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülésén ismét napirendben volt az alapszerződés hetes cikke szerinti, Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás ügye, immár negyed alkalommal.

Takács azt is mondta, hogy Frans Timmermans, a bizottság első alelnöke „magáról megfeledkezve, gyakorlatilag bekiabálva”, egy másik napirend pont alatt hozta fel a kormányzati kampány kérdését, figyelmen kívül hagyva az eljárási szabályokat. „Kibújt a szög a zsákból” – fogalmazott az államtitkár az MTI szerint.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?