Kovács Zoltán: „Magyarország ellen nyolc éve folyik dezinformációs kampány”

  • narancs.hu
  • 2019. február 19.

Belpol

Szerinte „az általunk mesélt történet biztos, hogy közelebb van a valósághoz, mint az a narratíva, amit rólunk terjesztenek”.

„Magyarország ellen nyolc éve folyik dezinformációs kampány, egy olyan narratíva épült, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy a hagyományos médiából Magyarországról tájékozódni kívánók teljesen más képet kapjanak az országról, mint ami a valóság” – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Kovács Zoltán a Médianéző Központ Továbbra is ellenszélben – Magyarország nemzetközi médiaképe 2018 című elemzését bemutató rendezvényen azt mondta, hogy értelmetlen megpróbálni „magunkat" újrapozícionálni azzal a narratívával szemben, amely minket már elhelyezett egy sarokban”, illetve „egy olyan képet festett rólunk, amelyet jól ismerünk a nemzetközi sajtóból”. „A legtöbb és a legjobb, amit tehetünk, hogy kitartunk azon narratíva mellett, amelyet mi mesélünk saját magunkról” – fűzte hozzá.

Kovács szerint „az általunk mesélt történet és mondottak (...) biztos, hogy közelebb vannak a valósághoz, mint az a narratíva, amit rólunk terjesztenek, mondjuk a nyugat-európai sajtóban”. „Ennek nincs jobb bizonyítéka, mint a három egymást követő kétharmados győzelem az országgyűlési választásokon”–  tette hozzá Kovács.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk