Egy nappal a műtéte előtt hazaküldték a férfit, otthonában hunyt el

  • narancs.hu
  • 2020. május 17.

Belpol

Háromszor is járt kórházba, többször hazaküldték azzal, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon.

Polip betegséggel került kórházba egy óbudai férfi, akit egy nappal a műtéte előtt hazaküldtek a kórházból – írja Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének Facebook-oldalára feltöltött videója nyomán az Index.

Terike férje háromszor járt kórházba, többször hazaküldték azzal, hogy rossz a vérképe, javítsanak rajta otthon: K-vitamint kellett szednie, amit Magyarországon nem kaptak, ezért Németországból hozatott a család.

A férfi március 3-tól volt kórházban, 7-ére volt kiírva műtétre. Egy nappal előtte, 16-án reggel telefonáltak, hogy nem lesznek műtétek. Délután hazament, de az egész termet kiürtették. Három héttel később, április 7-én rosszul lett: fájt a hasa, egész éjjel nem aludt. Felesége hívta az ügyeletet, ahol azt kérték tőle, hogy olvassa fel a zárójelentést, viszont a hívás közben meghalt a férfi.

„Üzenem a túloldalnak, hogy most tapsoljanak” – mondja a felvételen Terike.

A képviselő szerint ez a történet szolgáljon például minden döntéshozónak, de főleg Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének. Úgy látja, a tárcavezető döntései súlyos emberéletekbe került.

Figyelmébe ajánljuk