Egy tanúvallomás szerint maga Orbán kérte, hogy keverjék bele Bajnait a „Városháza-ügybe”

  • narancs.hu
  • 2023. június 3.

Belpol

Az is kiderült, hogy Orbánnál nem lehet hibázni, mert aki hibázik, az megy a kukába. 

2021 novemberében az Indexen megjelent egy „feltáró” anyag arról, hogy a fővárosi önkormányzat eladná a Városháza épületét. Karácsony Gergely főpolgármester ezt tagadta, később a Fidesz-közeli sajtó tovább dagasztotta a sztorit, és feltűnt egy Anonymus-maszkos ismeretlen is, aki törvénytelenül készített és használt fel videókat állítólagos bizonyítékként.

Azóta kiderült, hogy nincsen valódi bizonyíték az eladásra. A hvg.hu-n most újabb részletek olvashatók az ügyről. 

Az egyik ilyen felvételen Bajnai Gordon is szerepel, az ő mondataiból is vágták össze a karaktergyilkos anyagot. Az egykori miniszterelnököt régi ismerőse, Gansperger Gyula vette rá, hogy találkozzon az orosz Rahimkulov família által irányított cégcsoport egyik tulajdonosával. Ezen a találkozón egy Zentai Péter nevű üzletember is jelen volt. A hvg.hu cikke szerint a hangfelvételek egy Péter’s iPhone elnevezésű készülékkel készültek.

Az ügyben vallomást tett Berki Zsolt, akit az Anonymus nevű „forrás” a Városháza eladása körüli kavarások egyik kulcsfigurájának nevezett. Berki jó üzleti lehetőséget látott a Városháza park fejlesztésében. Vallomása szerint Gansperger erőltette, hogy Bajnait is bevonják a projektbe, és ültessék egy asztalhoz Rahimkulovékkal a volt kormányfőt. Berki nem értette, miért van erre szükség, Gansperger erre úgy reagált, hogy ezt „Viktor” a lelkére kötötte.

„Én ekkor visszakérdeztem, hogy milyen Viktor. Az Orbán? Gansperger Gyula azt válaszolta, hogy igen, a miniszterelnök” – olvasható Berki vallomásában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk