Egyidejűleg legfeljebb 62 ezer vendégmunkás dolgozhat Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2023. november 10.

Belpol

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter csütörtök este kiadott közleménye szerint.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben csütörtök este kiadott közleményéből derül ki, hogy egyidejűleg legfeljebb 62 ezer harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatható munkavállalási engedéllyel Magyarországon – vette észre a Telex.

A lap emlékeztetett, a kormány májusban nyújtotta be a vendégmunkástörvényt a parlamentnek, amely szerint a vendégmunkások fél évtől két évig terjedő időtartamra érkezhettek volna az országba, amit még egy évvel lehetett volna meghosszabbítani. A szabályozás tiltotta volna a letelepedést és a vendégmunkások családegyesítését is. Bár a törvényt természetesen megszavazták, a kormány október elején váratlanul visszavonta azt.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium akkori közlése szerint tovább szigorítják a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos szabályokat, ezért új törvényjavaslatot készítenek. A készülő szabályozással kapcsolatban Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón arról beszélt, nem lehet több vendégmunkás Magyarországon annál, mint ahány betöltetlen álláshely van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk