Pénteken végre megjelent a bíróságon a karinthys tanárokat kirúgó tankerületi vezető

  • narancs.hu
  • 2023. november 10.

Belpol

Saját döntése volt a pedagógusok rendkívüli felmentése.

Miután múlt alkalommal Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője nem jelent meg a Fővárosi Törvényszéken a Karinthy Frigyes Gimnáziumból kirúgott tanárok munkaügyi perén – jogi képviselője állítása szerint nem kaptak idézést, a bíróság ezt cáfolta – a pénteki tárgyaláson már jelen volt. 

Arra a kérdésre, hogy mi alapján választotta ki, hogy pontosan melyik tanárokat fogja elbocsátani, Rábel a hvg.hu tudósítása szerint azt válaszolta, hogy tavaly szeptember óta folyamatosan monitorozták a tankerülethez tartozó iskolákban a sztrájkok és polgári engedetlenségek dinamikáját. 

A tankerületi vezető adatai szerint az egész tankerületben a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai mulasztották a legtöbb órát, pontosan 440-et.

„Ez több mint egyheti kimaradást jelent, itt már veszélyeztetve éreztük a tanévet” – mondta Rábel, hozzátéve, hogy a tankerületben összesen nagyjából 800 óra mulasztást regisztráltak. A bíróságon azt is elmondta, a saját döntése volt a tanárok rendkívüli felmentése, méghozzá egy meghatározott önálló mérce alapján: amikor fejenként egyheti mulasztás elért valaki. Az egész tankerületet nézve Rábel szerint a végül elbocsátott hat pedagógus volt az, akik a legtöbbet mulasztottak. 

A tárgyalás során arról is szó esett, hogy a Marosi Beatrix igazgatta Belső-Pesti Tankerületi Központ is ugyanazon a napon, ugyanazzal a szövegezéssel bocsátotta el a polgári engedetlenség miatt tanárokat. Rábel azt állította, hogy erről nem egyeztetett Marosival, ő a maga részéről a hónap végét meg akarta várni a felmentéssel, a másik tankerülettel kapcsolatban nem tud nyilatkozni. Rábel egyébként a Karinthy igazgatójával sem egyeztetett, amire szerinte nem is volt szükség, mivel rendkívüli felmentésről volt szó.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk