Visszavonja a vendégmunkástörvényt a kormány

  • narancs.hu
  • 2023. október 5.

Gazdaság

Új alapokra helyezik a bevándorlással és a munkavállalással kapcsolatos szabályokat.

Visszavonja az eredetileg november elsejével életbe lépő vendégmunkástörvényt a kormány – írja a vg.hu. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közlése szerint ugyanis tovább szigorítják a bevándorlással és munkavállalással kapcsolatos szabályokat, ezért új törvényjavaslatot készítenek.

A kormány úgy döntött, hogy új alapokra helyezi a bevándorlással és a munkavállalással kapcsolatos szabályokat. Ehhez új törvényjavaslatot alakít ki és

teljes körűen felülvizsgálja a hatályos idegenrendészeti új szabályozást

– írja a minisztérium közleményében.  Mint fogalmaznak, az új törvényjavaslat minden harmadik országból érkező számára egyértelművé fogja tenni, hogy Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen, és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni.

A kormány arról is döntött, hogy

a teljes körű szabályozás megalkotásáig a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvény alkalmazására nem kerül sor.

A tervezett új szabályozás egy időre lassíthatja a távolkeleti vendégmunkások toborzásának ütemét is:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk