Orbán: Benyújtjuk az új vendégmunkás törvényt

  • narancs.hu
  • 2023. november 6.

Belpol

A vendégmunkás helyzettel szembesítették a miniszterelnököt a parlamentben, aki válaszában elmondta: „Magyarország továbbra is a magyaroké”. 

„Mégis hogy képzelik ezt?” – az Országgyűlés hétfői ülésén, az azonnali kérdések órájában Kálmán Olga, a DK politikusa Orbán Viktortól. A hvg.hu beszámolója szerint a képviselő emlékeztetett, hogy a kormány korábban óriásplakáton üzent a menekülteknek, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját, mostanra viszont százszámra hozza be a vendégmunkásokat. 

 

„Ezt a kérdést hamarosan részleteiben is lesz módunk megvitatni, mert hamarosan benyújtjuk a parlament elé azt az új törvényt, amelyben a magyarországi tartózkodás összes jogcímét át fogjuk tekinteni” – reagálta erre Orbán, hozzátéve,  

„Magyarország továbbra is a magyaroké, és vendégmunkásokat csak azokra a munkahelyekre lehet behozni, amit magyar munkaerővel nem lehet betölteni.”

Kálmán Olga erre reagálva azt mondta, „Orbán Viktor megint nem mondott igazat”. „Az uralkodása alatt 700 ezer ember hagyta el a hazáját. A mérhetetlen hatalom imádatában mi mindent képes még feláldozni? (...) A cimborái zsákszámra viszik haza a közpénzt, mi ez, ha nem hazaárulás?” – mondta a DK országgyűlési képviselője. 

Orbán erre azt felelte, hogy talán egy Cseh Tamás dalszöveg-részlet illik ide, miszerint „fejemben összekeverednek a féldecik, s kormányzatok”. Azt állította, hogy amikor a baloldal volt kormányon, 600 ezren hagyták el az országot, amúgy pedig Kálmán Olga kérdezze inkább Karácsony Gergely főpolgármestert, mert ő vesz fel tucatnyi vendégmunkást buszsofőrnek, számolt be a kormány. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.