Elit alakulat képezte ki Orbán Gáspárt

  • narancs.hu
  • 2019. június 15.

Belpol

Az érintett dandárt olyan speciális feladatok végrehajtására hozták létre, amelyeket a hagyományos katonai alakulatok nem képesek megoldani.

Ahogyan arról a Narancs.hu is beszámolt, Orbán Viktor fia, Orbán Gáspárt június elején katonai esküt tett.

Az Index arról írt, a szolnoki MH2 vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, ahol Orbán az alapképzését teljesítette, a Magyar Honvédség elit alakulatának számít, ez az egyetlen különleges rendeltetésű szervezet.

A dandár a legmodernebb fegyverzettel van felszerelve, olyan speciális feladatok végrehajtására hozták létre, amelyeket a hagyományos katonai alakulatok nem képesek megoldani. A katonák egy rész szárazföldi, légi és vízi bevetésekre, rohamlövészi feladatokra is kiképzik.

Orbán egyelőre nem tagja az elit alakulatnak, ugyanis áprilisban vonult be Szolnokra, az alapkiképzést teljesítette csak, amit az összes katonának kell az országban, a szolnoki dandár tagjainak további kemény kiképzéseken kell részt venniük.

Orbán Viktor fia, Gáspár letette a katonai esküjét

A Szolnok TV közvetítette szép csendben. A miniszterelnök fiának, Orbán Gáspárnak katonai eskütételéről a 444.hu számolt be. Ahogy írják több médium is beszámolt a szolnoki eskütételről, de sem a helyi Szoljon című lap, sem a Honvédelmi Minisztérium honlapjának ünnepségről való tudósítása nem említette, hogy a miniszterelnök is jelen van az eseményen, és hogy fia, Orbán Gáspár is az eskütételt tevők között van.

Figyelmébe ajánljuk