Elvették az SZFE tanárainak Neptun-hozzáférését

  • narancs.hu
  • 2020. november 8.

Belpol

A Neptunban hirdetnek vizsgákat, küldenek az órára járó diákoknak körlevelét, adminisztrálják és szervezik az oktatást.

A hvg.hu értesülését megerősítette Jákfalvi Magdolna, az egyetem egyik professzora. „Mi azt látjuk, hogy nem csak a félév igazolását teszi lehetetlenné, hogy nem férünk hozzá a Neptunhoz, hanem a szervezését is. A doktori képzésben ez azért meglepő, mert nem kaptunk értesítést sem az Oktatási Hivataltól, sem az Országos Doktori Tanácstól, hogy a képzésünkkel kapcsolatban bármilyen kifogás merült volna fel“, nyilatkozta a portálnak Jákfalvi. „A sorrend az lenne, hogy vagy a Hivataltól, vagy a Tanácstól kapnom kellene egy végzést, hogy bizonyos okok miatt felfüggesztik az általam vitt képzést – ebben az esetben érthető lenne, hogy lekapcsolnak a Neptunról, de semmilyen értesítést nem kaptam, a felfüggesztés teljesen váratlanul ért engem, és a kollégákat is“, tette hozzá.

Karsai György, az Doktori Iskola vezetője nyilvános Facebook-posztjában azt írta: „a korábbi események fényében már nyilván senki számára nincs hírértéke annak, hogy a fenti, durva rombolást senki nem vállalta névvel, amint annak sem, hogy minket, oktatókat senki nem értesített a Neptun-lezárásról. Mindenki megnyugtatására: az SZFE-n a tanítás holnap, hétfőn, november 9-én is a tanrendben meghirdetett módon folytatódik, az órák dokumentálásáról minden tanár saját hatáskörében gondoskodik.“

Szarka Gábor, a politikai önkénnyel az egyetem fölé helyezett alapítvány kuratóriuma által kinevezett, a hallgatók és oktatók által el nem ismert új kancellár pénteken levélben közölte, hogy az alapítvánnyal egyetértésben felfüggesztik a tanévet és minden oktatási tevékenységet az egyetemen, az épületek november 9-től zárva tartanak.

A hallgatók a félév felfüggesztésére és az épületek bezárásának szándékára reagálva korábban közölték, az egyetemi blokádot követeléseik teljesüléséig fenntartják.

Figyelmébe ajánljuk