20 alkalommal helikopterezett Szijjártó az elmúlt 5 évben

  • narancs.hu
  • 2020. november 9.

Belpol

2015 óta 29 alkalommal repültek kormánytagok rendőrségi szolgálati helikopterrel. A számlát a rendőrség fizette, de az összegét nem árulják el.

Bár eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium megpróbálta eltitkolni, mégis hányszor közlekedett helikopterrel Szijjártó Péter.

24.hu most viszont az ORFK-tól kérte ki közérdekű adatigényléssel, hogy mely miniszterek, hányszor használták eddig a rendőrség helikoptereit. És ebből kiderült, hogy Szijjártó az elmúlt 5 évben 20 alkalommal helikopterezett, ebből 14-szer csak az elmúlt két évben.

Az ORFK közlése szerint az ennél régebbi repülésekről nem tart adatot. Azt viszont nem árulta el, hogy mindez mennyibe kerül. Az viszont kiderült az adatigénylésből, hogy a miniszterek helikopterezését az ORFK fizeti, mert "az állandó vagy ideiglenes védelemben részesülő személyek szállítására költségtérítés nélkül biztosítható rendőrségi szolgálati helikopter, így annak külön ellentételezésére nem kerül sor".

Mint kiderült, Szijjártó Péteren kívül csak két másik miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök utazott az elmúlt 5 évben a rendőrségi helikopterrel:

  • Szijjártó után Pintér Sándor belügyminiszter használta legtöbbet az ORFK helikoptereit, összesen nyolcszor
  • Simicskó István honvédelmi miniszter egyszer, 2016-ban,
  • és Orbán Viktor miniszterelnök is egyszer, még 2015-ben.

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk