A Kiskakas gyémánt félkrajcárjai: épphogy elkezdődött az aláírásgyűjtés, máris itt az első feljelentés

  • narancs.hu
  • 2018. február 19.

Belpol

Így esett a híres szigetvári villásreggeli.

Egy neten keringő, eddig azonosítatlan eredetű SMS a szigetvári Kiskakas vendéglőbe hívja a kormánypárt aktivistáit, és pénzt ígér, hogy szerezzenek aláírásokat Nagy Csaba fideszes jelöltnek – adta hírül a 24.hu.

false

 

Fotó: 24.hu

Az érintett Kiskakas étterem a megyei közgyűlés egyik KDNP-s tagja, Madaras Zoltán tulajdonában van, ahol a lap információi szerint az egyébként közepes forgalomhoz képest valóban sokan jelentek meg „villásreggelizni”.

A történetben több furcsaság is van, de a legsúlyosabb, hogy az aláírásgyűjtő ív egy bevándorlásellenes szövegnek álcázott dokumentum, mely így felveti a választók megtévesztésének lehetőségét is, melynek már az előkészülete is büntetendő.

Berkecz Balázs, az Együtt szigetvári elnökségi tagja szerint az nem kifogásolható, ha egy párt, amennyiben van rá pénze, fizet az aktivistáknak az aláírásgyűjtésért. Ennek ellenére a történtek felvetik a választási csalás gyanúját,

ezért az Együtt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen.

Berkecz szerint ugyanis –  aki az utcáról videózta a hétfő reggeli kampány-összejövetelt a Kiskakasban – elegendő jel mutat az állampolgárok megtévesztésére, ám innentől a hatóság dolga kivizsgálni, mi történt valójában.

Figyelmébe ajánljuk