Etikai eljárást kezdeményez Varga Zoltán Péter a Jobbik dunakeszi elnöke Jakab Péterrel szemben

  • narancs.hu
  • 2022. május 31.

Belpol

Könnyen lehet, hogy széthullóban van a Jobbik.

Egy nappal azután, hogy Jakab Péter, a Jobbik újraválasztott elnöke bejelentette, feljelentést tesz Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes ellen hűtlen kezelés és hanyag kezelés kísérlete miatt, egyben kezdeményezi a párt etikai bizottságánál Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból, Varga Zoltán Péter, a dunakeszi Jobbik elnöke Jakab ellen kezdeményez etikai eljárást. A dunakeszi politikus erről a Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést (korábban Jakab is a közösségi oldalát használta a Potocskáné elleni feljelentés nyilvánossá tételére).

Varga Zoltán Péter bejegyzésében azt írja: „Az elmúlt hetekben rendkívüli terhet róttak rám is azok az események, melyek azt a közösséget sújtják, melynek idestova tizenkilenc éve, 18 éves korom óta tagja vagyok és amelynek politikai programjáért, sikeréért közel két évtizeden át, sok minden más rovására dolgoztam.” Majd úgy folytatja: „A Jobbik jelenlegi irányában azonban nem hiszek, így hetek óta folytatok egyeztetéseket a továbbiakról. Ezen egyeztetések egyik sarokpontja, hogy meggyőződésem szerint az általam gyakorolt képviselői mandátumok a párt közösségét illetik, e kérdésben ez az alapállásom.”

Varga most amiatt fordul a párt etikai bizottságához, hogy az újraválasztott elnök a nyilvánosság előtt támadta meg Potocskáné Kőrösi Anitát.

A dunakeszi jobbikos szerint ugyan „a Jakab Péter által állítottakat ki kell vizsgálni”, ugyanakkor „Az a tény ugyanakkor, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője a viták belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét, a személyektől és az állítottak esetleges valóságtartalmától függetlenül elfogadhatatlan és tisztában vagyok vele - hisz a rendelkezések javarészét az elmúlt közel húsz évben éppen én szerkesztettem -, hogy súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.”

 „Mivel hivatalosan jelenleg is a Jobbik tagja vagyok, így az alapszabályban biztosított jogommal élve a fenti cselekmény miatt a mai napon etikai eljárást kezdeményezek a Jobbik elnökével szemben” – zárja bejegyzését Varga. Jakab Péter egyelőre nem reagált hivatalosan párttársa bejelentésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.