Egy dunakeszi jobbikos Jakab ellen kezdeményez etikai vizsgálatot

  • narancs.hu
  • 2022. május 30.

Belpol

Szerinte sérti a párt szabályzatát, hogy Jakab megvádolta Potocskánét.  

"A Jobbik tagjaként etikai eljárást kezdeményezek Jakab Péter pártelnök ellen" – írta Facebook-oldalán Varga Zoltán Péter, a Jobbik dunakeszi elnöke, miután Jakab arról írt, hogy feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt az elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita ellen, a párt etikai bizottságánál pedig kezdeményezi a kizárását a Jobbikból.

Varga azt írja, régebb óta gondolja úgy, hogy "a Jobbik viharoktól erősen megtépázott hajója nagyon rossz irányba tart", ezért is indult választmányi elnöknek a májusi tisztújításon, ahol végül nem őt választották meg.

"A Jobbik jelenlegi irányában azonban nem hiszek, így hetek óta folytatok egyeztetéseket a továbbiakról. Ezen egyeztetések egyik sarokpontja, hogy meggyőződésem szerint az általam gyakorolt képviselői mandátumok a párt közösségét illetik, e kérdésben ez az alapállásom." Varga jelenleg a Pest megyei közgyűlés tagja, ahol a Jobbik képviselőcsoportjának frakcióvezető-helyettese is.

Most azt írja, a mandátuma további sorsáról, az ezzel kapcsolatos, még meg nem hozott döntéséről "az elnökséggel való tisztességes megtárgyalását követően terveztem értesíteni a nyilvánosságot", de ezen egyeztetések sorába robbant be Jakab Péter bejelentése Potocskáné Kőrösi Anita tevékenységéről és arról, hogy a párt elnöke etikai eljárást kezdeményez a párt elnökhelyettesével szemben és nyilvánosan bűncselekmény gyanúját is felveti vele kapcsolatban.

Varga hozzáteszi, a május 3-i tisztújításon sem Jakabra, sem Potocskánéra nem szavazott, és a Jakab által állítottakat ki kell vizsgálni, de "éppen a pártelnök állt ki korábban amellett, hogy a párt belső életét, konfliktusait nem az ország nyilvánossága előtt kell folytatni".

Szerinte ugyanis az, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője a viták belső megbeszélése helyett, senkivel sem egyeztetve, jogi bizonyság nélkül, nyilvánosan megvádolja a párt második emberét, súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát, valamint etikai és fegyelmi szabályzatát.

"Mivel hivatalosan jelenleg is a Jobbik tagja vagyok, így az alapszabályban biztosított jogommal élve a fenti cselekmény miatt a mai napon etikai eljárást kezdeményezek a Jobbik elnökével szemben" – írja. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk