Ex-MSZP-s kampányjelölt szivárogtat a Fidesznek Törökbálinton?

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 30.

Belpol

Valahogy ugyanis ellenzéki összefogás titkos kampányanyaga a Fideszhez került.

Szövevényes történetbe bonyolódott a törökbálinti ellenzéki összefogás - illetve az arra való próbálkozás, tárja fel a 444.hu.

Ahogy írják nem ez az első eset, hogy egy MSZP-ből hirtelen távozó tag az ellenzéki összefogással szemben jelölteti magát: példaként említik Szegedet, Józsefevárost, Ferencvárost és Erzsébetvárost is. Hasonló történt most Törökbálinton is, annyi plusszal, hogy i tt felmerült a Fidezsnek való információszivárogtatás gyanúja. A lap szerint minden történet azt sugallja, hogy "a szocialista párt környékén nem mindenki érdekelt a jelenlegi hatalom leváltásában".

A legfrisebb történés szerint a törökbálinti ellenzéki együttműködés tagjai július 31-én váratlanul értesítést kaptak arról, hogy  egyik képviselőjelöltjük, Kun Anna az ellenzéki kampány anyagainak tárhelyéről, egy google driveról dokumentumot osztott meg a helyi Fidesz kampányát irányító Földvári László alpolgármesterrel, amelyben a soron következő, augusztusi kampánykiadványuk volt, és tájékoztatott az ellenzéki együttműködés aktuális állapotáról, és egyéb kampánytémákról.

Szőke Péter a helyi összefogás (Momentum, az LMP, a DK és a Jobbik) polgármesterjelöltje és az összefogás számonkérte Kun Annát, aki tagadta a szivárogtatást, és kilépett az összefogásból.

A dolog érdekessége a 444.hu cikke szerint, hogy Kun még MSZP-sként kezdte működését az összefogásban. Ekkor még az MSZP helyi embere, Szentmiklósi-Tóth Tamás is részt vett ebben. Szentmiklósi-Tóth azonban akkor az ellenzéki kampány durva stílusára, majd később a jelölti helyek keveslésére hivatkozva kilépett és külön akart indulni polgármesterként. Ekkor Kun az MSZP-ből a DK-hoz igazolt, így az összefogás rész maradhatott, és nem távozott az MSZP-s társsal együtt. Most azonban a szivárogtatási-ügy után kilépett az összefogásból, és rövid DK-s tevékenykedés után újra visszatért az MSZP-hez.

A törökbálinti ellenzéki összefogás tagjai szerint nem ez volt az első eset, hoyg felmerül, valaki szivárogatat, máskor is előfordultak gyanús esetek.

Figyelmébe ajánljuk