Tarlós veszített előnyéből, nagy meccse lehet Karácsonnyal

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 30.

Belpol

Az ellenzék által rendelt kutatások szerint csak hibahatár körüli különbséggel vezet Tarlós.

Az ellenzék felmérései szerint az utóbbi időben csökkent Tarlós népszerűsége, és előnye Karácsony Gergellyel szemben minimálissá vált. "Az ellenzék által rendelt kutatások szerint is csak hibahatár körüli különbséggel vezet Tarlós Karácsony Gergely előtt" - írja a 24.hu.

A lap ellenzéki forrásaira és háttérbeszélgetésekre hivatkozva közli, hogy az ellenzék belső mérései szerint kiélezett verseny lesz. Arról ugyan nincs szó, hogy Karácsony átvette volna a vezetést, de a mérések azt mutatják, hogy Tarlós népszerűsége visszaesett. Ezt az is mutatja, hogy a kormány nem tett közzé hivatalos méréseket eddig, írják.

Azt, hogy ez aggodalmat kelthetett a Fideszben, szerintük jól mutatja, hogy Tarlós felbukkanása a kormánypárti médián kívül váltást jelent, mert szükségessé vált, hogy elérje a bizonytalan és ellenzéki szavazókat.

Szinte ezzel egyidőben jelent mag a Magyar Nemzetben egy cikk arról, hogy a kormánypárti Nézőpont intézet adatai szerint viszont Tarlós töretlenül, "jelentős előnnyel" vezet.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?