Felcsúti szellemvasút: hét napon üresen közlekedtek a vonatok

  • narancs.hu
  • 2017. július 4.

Belpol

Kilenc hónap alatt 53 olyan nap volt, hogy egyetlen egy jegyet sem adtak el.

Az Átlátszó rávette a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy annak ellenére, hogy korábban megtagadták, válaszoljanak az utasforgalomra vonatkozó közadatigénylésre. Az Átlátszó az első adatigénylést még januárban küldte, a válasz kikényszerítéséhez az is kellett, hogy panaszt tegyenek a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál.

Mindenesetre az derült ki, hogy 2016. április 30. és 2017 január 20. között átlagosan napi 113 jegyet váltottak a kisvasútra. Összesen 53 olyan nap volt, amikor 0, azaz nulla darab jegyet adtak el, ebből hét napon mégis közlekedtek vonatok.

Üresen.

Ezen a ponton eresszük el a képzeletünket és lelki szemeink előtt jelenjenek meg a felcsúti kisvasút szerelvényei — a 600 millió forintos EU-támogatással együtt —, ahogy napkeltétől napnyugtáig csont üresen zakatolnak fel és alá! A táj baljósan csendes, mint egy zombiapokalipszis után. De mit hallunk? Egy oszló-foszló arcú kalauz cserepes szája kaján vigyorra húzódik: pöfögve gázt ad, izgatottan ugrál a mozdonyában és azt kiabálja: itt jön Viktor és senki sem állíthatja meg!

Figyelmébe ajánljuk