Feleannyi ukrán menekült érkezett karácsonykor Magyarországra, mint egy átlagos napon

  • narancs.hu
  • 2022. december 26.

Belpol

Vasárnap mindössze 176 ember kért ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Magyarország területére 2022. december 25-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 3200 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 2808 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte a rendőrség. Ez azt jelenti, hogy karácsony napján nagyjából feleannyian érkeztek, mint egy átlagos napon. 

A beléptetettek közül a rendőrség 176 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. december 25-én 85 ember, köztük 27 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk