Fidesz: Soros most már nyíltan fenyeget

  • narancs.hu
  • 2017. november 20.

Belpol

A pártból Gulyás Gergely reagált a Soros-interjúra.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Soros György a Financial Times-nak adott interjújában cáfolta Orbán nemzeti konzultációjának állításait, délutánra pedig a Fidesz is reagált az elhangzottakra.

Soros: Hazudik a magyar kormány

Pontról pontra cáfolja a konzultációs kérdőívek tartalmát.

Gulyás Gergely mai sajtótájékoztatóján a szokásos hadi retorikát felvonultatva kommentálta Soros szavait, miszerint a kormány eddig úgy értékelte a milliárdos tevékenységét, hogy az az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten és brüsszeli szövetségesein keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most már személyesen is beszállt a küzdelembe – írja az MTI.

A frakcióvezető szerint Soros azért fenyegeti nyíltan Magyarországot, mert a magyar migrációs politika továbbra sem adja meg magát, vagyis a kormány határozottan elutasítja a bevándorlók betelepítését. Újságírói kérdésre Gulyás elmondta, hogy Navracsics Tibor jogilag helyesen fogalmaz, amikor azt mondja, hogy az Európai Bizottság napirendjén nem szerepel Soros-terv, ugyanakkor „az, hogy valami nincs a bizottság napirendjén, az nem azt jelenti, hogy a bizottság nem azt hajtja végre” – idézi Gulyást az MTI.

Figyelmébe ajánljuk