Flashmobot tartottak a HVG munkatársai a Széll Kálmán téren

  • narancs.hu
  • 2019. április 18.

Belpol

„A hirdetési piacot teljes mértékben eltérítették a lakájmédia irányába."

A HVG és a hvg.hu munkatársai ma délután a Széll Kálmán téren tartottak flashmobot, így tiltakozva az ellen, hogy  a a hetilap mely címlapja nem kerülhetett ki ország hirdetőoszlopaira.

Az eseményen Jakus Ibolya, a HVG felelős szerkesztője cenzúrának minősítette a Mahir Cityposter Kft. döntését – a hetilap címlapjai negyven éve ott voltak a hirdetőoszlopokon, függetlenül attól, épp milyen kormány volt hatalmon, vagy éppen kinek a tulajdonában volt a Mahir.

„Ezt a sajtószabadság elleni újabb támadásnak tartjuk, miközben már alig van sajtószabadság: a sajtó nagy részét bekebelezték, felvásárolták, bezárták. A sajtószabadság kicsi szigetekbe vonult, szorult vissza, a hirdetési piacot teljes mértékben eltérítették a lakájmédia irányába, és most ezt a csatornát is el akarják zárni” – mondta az eseményen Jakus Ibolya, aki munkatársaival élő hirdetőoszlopként tiltakozott a Mahir egyoldalú lépése miatt..

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.