Fizetett hirdetésben csúsztat az LMP

  • narancs.hu
  • 2019. április 18.

Belpol

Vajon kitől tanulták?

„Támogassa a zöldeket!” – olvasható azon az illusztráción, amit a ma posztolt az LMP facebook-oldalára, amivel nem is lenne semmi baj. Azzal már inkább, hogy a szlogen alatt egy ábrát is láthatunk, mely szerint az LMP 6 százalékkal bejuthat az Európai Parlamentbe, szemben a 3 százalékos Momentummal és az 1 százalékos Párbeszéddel.

false

A fizetett poszt igazságtartalma azonban több sebből is vérzik:

– a Párbeszéd 1 százaléka tulajdonképpen lényegtelen, ugyanis az MSZP-vel állítanak közös listát, így a rájuk adott szavazatok legfeljebb a szocialistákéval együtt veszhetnének el;

– csupán egy olyan felmérés készült, ami az LMP 6 százalékos támogatottságát mutatta, a többi szerint a párt nem éri el a bejutási küszöböt, sőt a Závecz Research mérese azt mutatja, hogy az LMP-s Vágó Gábor a legnépszerűtlenebb a listavezetők között.

A hvg.hu arra is felhívja a figyelmet, az Európai Parlament saját mandátumbecslése szerint a Fidesz 13, Jobbik 3, az MSZP-Párbeszéd 3 képviselői helyet szerezne, a kis pártok közül pedig csak a DK és a Momentum szerezne 1-1 mandátumot.

Arra viszont a LMP fizetett posztja alatt egy kommentelő hívta fel a figyelmet, hogy „ebben a pillanatban volt 57 hozzászólás, amiből látható 21. Remélem, nem teljesítménybérben fizetitek a moderátort, mert akkor nem jut pénzetek a (valódi) kampányra”.

Figyelmébe ajánljuk