Főispánokat csinálna a kormánymegbízottakból egy kormányzati javaslat

  • narancs.hu
  • 2022. június 21.

Belpol

Hogy továbbéljenek az ezeréves magyar államiság hagyományai.

Főispánokká nevezné át a kormánymegbízottakat, azaz a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetőit a kormány egy kedden benyújtott törvényjavaslata.

A költségvetés megalapozását szolgáló salátatörvény összesen 26 jogszabályhelyen módosítaná a "kormánymegbízott" elnevezést "főispánra."

Az indoklás szerint "a főispán kifejezés visszaépítése a magyar jogrendbe lehetőséget teremt arra, hogy a mai magyar közigazgatás több szállal kötődjön a kommunizmus előtti magyar államigazgatás fogalmi készletéhez és ezáltal az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek."

Megemlíti az indoklás, hogy "az európai országok esetében is számos példát találunk korábbi korokba visszanyúló kifejezések modern kori használatára."

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk