Gáz szivárgott a Debreceni Egyetemen, ketten kórházba kerültek

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. február 11.

Belpol

Több anyagból álló vegyület szabadult el egy tároló felnyitásakor.

Ketten megsérültek pénteken a Debreceni Egyetemen (DE), amikor vegyi anyag került a levegőbe egy tároló felnyitása során a természettudományi és technológiai kar kémiai épületének egyik laboratóriumában – tájékoztatta az egyetem sajtóirodája az MTI-t.

A közlemény szerint egy vegyésztechnikus és a munkáját felügyelő egyetemi oktató lélegezte be az anyagot.

A sérülteket a klinikai központ sürgősségi klinikájára szállították. A klinikai központ arról tájékoztatott, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint mindketten könnyű sérülést szenvedtek.

A Debreciner először azt írta, hogy klórgáz kerülhetett a levegőbe, de később a katasztrófavédelem arról számolt be, több anyagból álló vegyület

A helyszínre a katasztrófavédelem mobil labor egysége mellett a debreceni hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel vonultak ki. Méréseket végeztek az egyik laborban, majd iparbiztonsági helyszíni szemlét tartottak. A beavatkozás idejére a tűzoltók kiürítették az épületet, 300 diák és oktató egy órával később térhetett vissza. A munkavédelmi felügyelet vizsgálatával párhuzamosan az egyetemi kar belső vizsgálatot indított az ügyben.

Leadkép: a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Belgyógyászati Intézete. Fotó: MTVA/ Oláh Tibor

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk