Göncz Kinga: Ha én Márki-Zay Péter helyében lennék, Dobrev Klárára szavaznék

  • narancs.hu
  • 2021. október 11.

Belpol

 Az egykori külügyminisztere a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja.

Göncz Kinga, Magyarország egykori külügyminisztere, volt európai parlamenti képviselő, Göncz Árpád köztársasági elnök lánya Facebook-oldalán jelentette be, hogy Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét támogatja az előválasztáson.

Posztjában azt írja:  „Ha én Márki-Zay Péter helyében lennék, Dobrev Klárára szavaznék – és ezt mihamarabb nyilvánosságra is hoznám (Ungváry Krisztián- parafrázis). (...) Nem az a baj, hogy viták vannak - az végre az élő demokrácia jele. A baj az, hogy olyan kijelentések hangzanak el, amelyek megsértik a másik párt választóit, olyan árkokat ásnak, amelyek aztán nem betemethetőek és ezzel a teljes ellenzék győzelmét kockáztatják.” 

Göncz Kinga szerint Márki-Zay Péternek sok olyan mondata, ötlete volt az utóbbi napokban, amelynek ilyen hatása volt: sok nőt háborított fel, hogy szerinte Dobrev Klára "női mivolta létére" ért el jó eredményt, hogy nem ördögtől való "listát vezetni arról, hogy ki cigány és ki nem", hogy az 1 millió forintos felajánlásával azt elővételezte, hogy Dobrev Klára csak választási csalás révén nyerhet. Ezeken a kijelentéseken Márki-Zay Péter próbált enyhíteni, igyekezett megszólítani a baloldali szavazókat, kifejezni a nőkkel szembeni megbecsülését.

Véleménye szerint: „ennek azonban az lenne a leghitelesebb módja, ha Dobrev Klárára szavazna, és ezt nyilvánosságra is hozná.” 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk