Gyirgyó Dénes kapta idén a Jó ember-díjat

  • narancs.hu
  • 2023. június 11.

Belpol

Hitélete pedig a református Cigánymisszióban teljesedik ki. 

A Hajdú-Bihar megyei Esztáron élő Gyirgyó Dénes kapta idén a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány Jó ember-díját – vette észre a 444. Az MTI néhai tudósítója, Káplár László emlékére alapított díjat a pécsváradi várban adták át vasárnap.

A Berettyóújfalu közelében élő roma származású Gyirgyó „szorgalmával, alázatával, energiabírásával, önzetlenségével, valamint tanulni, fejlődni akarásával példát és utat mutat romák és nem romák számára, valamint reményt ad a változtatásra és a nehéz helyzetben élőknek a kitörés lehetőségére”.

Az alapítvány közleménye szerint

Gyirgyó hosszú évtizedek óta fáradhatatlanul végez önkéntes és közösségi munkát falujában és a környéken, saját házánál, önerőből segíti a rászoruló gyerekek taníttatását, sportolását.

Emellett „hitélete a református Cigánymisszióban teljesedik ki, ahol szintén önkéntes misszionáriusként tevékenykedik”.

A díjat, ami Judit Hagner Németországban élő magyar származású szobrászművész alkotása, tizennyolcadik alkalommal ítélte oda a Káplár Lászlóról elnevezett alapítvány. Az elismerést minden évben egy olyan ember kapja meg, aki „becsülettel, tisztességgel, emberséggel, alázattal végzi munkáját, és embertársainak segítséget nyújt, inspirációt ad”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk