Tatabányán a Fidesz, Békésen a Mi Hazánk jelöltje nyerte az időközi választást

  • narancs.hu
  • 2023. június 11.

Belpol

A részvételi arány elég alacsony, 24, illetve 13 százalék volt a két településen.

A fideszes Gál Csaba lett a tatabányai második választókerület önkormányzati képviselője a közelmúltban elhunyt fideszes Schmidt Csaba után. A szavazatok 58 százalékát nyerte le – tudósít a 444.

A további sorrend:

  • Varga Máté, a baloldali ellenzék közös jelöltje (37,26 százalék);
  • Ábrahám Barnabás (Mi Hazánk, 2,83 százalék);
  • Gutai Zsolt (Generációk Tatabányáért Egyesület, ugyanez a neve a baloldali ellenzékből kivált frakciónak is, 1,89 százalék);
  • Munczer István (Megoldás Mozgalom, 0, azaz nulla százalék, 0 szavazat).

A részvétel 23,98 százalék volt.

A választókörzet mai formájában 2010 óta létezik, eddig mindig fideszes győzelem született.

Tatabánya önkormányzatát egyébként a 2019-ben győztes baloldali ellenzék belharcai jellemzik.

Szintén vasárnap nagyon alacsony, mindössze 12,59 százalékos részvétel mellett tartották meg az időközi választást a békési második választókerületben.

A győzelmet a Mi hazánk jelöltje, Földesi Mihály szerezte meg, 69-en szavaztak rá. A második helyen 50 szavazattal a fideszes Lipcsei Imre végzett, harmadik a független Szalkai Imre lett 7 szavazattal.

A választást a fideszes Füredi János lemondása miatt kellett kiírni, aki mindössze egy évig volt képviselő.  A képviselő-testületben maradt a nagy fideszes többség, a Mi Hazánknak immár egy helyett két képviselője van – írja a 444.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk