Győzött a Fidesz a borsodi időközi választáson

  • narancs.hu
  • 2020. október 11.

Belpol

Marad a parlamenti kétharmad.

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Bordod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választást.

A valasztas.hu adatai szerint 99,09 százalékos feldolgozottságnál Koncz a szavazatok 50,87 százalékát szerezte meg, míg az ellenzéki pártok által támogatott Bíró László csak a 45,9 százalékát. Az időközi választás megtartására azért volt szükség, mert július 10-én motorbalasetben elhunyt a fideszes Koncz Ferenc, a körzet korábbi képviselője.

A voksolás tétje papíron a parlamenti kétharmad volt, de a kormányoldal alkotmányozó többségét nem fenyegette valódi veszély, a Fidesz-KDNP-nek a szavazást megelőzően csak 132 képviselője volt a minősített többséghez szükséges 133 helyett, azonban Ritter Imre német nemzetiségi szószóló rendszeresen a kormánypárti képviselőkkel szavazott együtt, és esetenként a Mi Hazánk független képviselőire is támaszkodhatott a kabinet.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.