Gyurcsány Ferenc Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

  • narancs.hu
  • 2024. május 28.

Belpol

A DK elnöke szerint Magyar Péter hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán Viktor ellenfele, de tartalmi értelemben „maga a Fidesz”.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán osztotta meg Magyar Péternek írt nyílt levelét, amelyben a DK elnöke többek között arról értekezik, hogy bár korábban azt feltételezte, a június 9-i választásokig már nem fog kiderülni, politikai értelemben ki is valójában Magyar Péter, a Telexnek adott hétfői interjúja „tisztázta a helyzetet”.

Levél Magyar Péternek Alelnök úr! Tegnapi Facebook bejegyzésemben azt feltételeztem, hogy a választásokig hátralévő...

Posted by Gyurcsány Ferenc on Monday, May 27, 2024

Gyurcsány Ferenc szerint eddig óvatosan kezelték a Tisza Párt alelnökét, de csak azért, mert „sokértelmű” volt a szerepe. „Ellenzékinek mutattad magad, bár a NER részként eltöltött évtizededre semmi elfogadhatót nem mondtál. Orbán leváltásáról beszéltél, de nem zártad ki, hogy a Fidesszel koalíciót kötnél, eközben ütötted, vágtad az ellenzéket is. Élesen támadtad a Fidesz korrupcióját, de elutasítottad, hogy az EU erre is hivatkozva visszatart fejlesztési pénzeket” – fogalmazott bejegyzésében Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, a friss interjú „eloszlatta a kétségeket”.

„Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb”

– olvasható a nyílt levélben, ami úgy folytatódik: „Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket.” A DK elnöke szerint Magyar Péter hatalmi értelemben ugyan lehet, hogy Orbán Viktor ellenfele, hiszen az ú helye kell neki, ám „tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mégsem lesznek luxusbungalók a Pilis legszebbnek tartott tavánál

A kivitelező elállt a tizenkét tóparti „VIP-faház” felhúzásától. A környezetvédő helyi civilek tiltakozását ugyan alaptalannak minősítették, de azzal indokolták visszavonulásukat, hogy váratlanul kiderült, a szomszéd településről durva bűz árad, ami arra is utal, hogy a szennyvízszennyezést a luxusházak helye, a Határréti tó is elszenvedi.