Megjelenés után kihúzatta Gyurcsány nevét Magyar Péter a HVG-s interjúból

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Belpol

Amelyben arról beszélt, szerinte Gyurcsány vetett be fociultrákat 2006-ban.

Mint arról lapunk is beszámolt, a HVG hetilap május 23-án, csütörtökön nyomtatásban megjelent, majd utána online, a HVG360-on is elérhető interjújában Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc vetett be fociultrákat 2006-ban, az interjú azonban idővel megváltozott – vette észre a Média1.

"De ha ők nem vetik be a fociultrákat, mint Gyurcsány tette 2006-ban, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán"

– fogalmazott Magyar az interjú eredeti verziójában. 

A nyomtatásban és online megjelent interjú tartalma később viszont online, váratlanul megváltozott, eltűnt a mondatból az egykori miniszterelnök neve. A mondatból annyi maradt, hogy

"De ha ők nem vetik be a fociultrákat, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán."

A módosítást a lap jelezte online az interjú végén: "A HVG hetilap és eredetileg a HVG360 a Magyar Péterrel készített interjúnak azt a változatát közölte, amelyet a politikus, illetve a stábja ellenőrzött és megfelelőnek talált. Az online megjelenés után azonban Magyar Péterék mégis úgy ítélték meg, hogy az egyik megjelent kijelentés félreérthető lehet, ezért ennek megváltoztatását kérték. Magyarázatuknak a szerkesztőség helyt adott, a cikket az eredetihez képest módosítottuk."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.