Megjelenés után kihúzatta Gyurcsány nevét Magyar Péter a HVG-s interjúból

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Belpol

Amelyben arról beszélt, szerinte Gyurcsány vetett be fociultrákat 2006-ban.

Mint arról lapunk is beszámolt, a HVG hetilap május 23-án, csütörtökön nyomtatásban megjelent, majd utána online, a HVG360-on is elérhető interjújában Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc vetett be fociultrákat 2006-ban, az interjú azonban idővel megváltozott – vette észre a Média1.

"De ha ők nem vetik be a fociultrákat, mint Gyurcsány tette 2006-ban, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán"

– fogalmazott Magyar az interjú eredeti verziójában. 

A nyomtatásban és online megjelent interjú tartalma később viszont online, váratlanul megváltozott, eltűnt a mondatból az egykori miniszterelnök neve. A mondatból annyi maradt, hogy

"De ha ők nem vetik be a fociultrákat, ha ők nem támadnak ránk, akkor béke marad az utcán."

A módosítást a lap jelezte online az interjú végén: "A HVG hetilap és eredetileg a HVG360 a Magyar Péterrel készített interjúnak azt a változatát közölte, amelyet a politikus, illetve a stábja ellenőrzött és megfelelőnek talált. Az online megjelenés után azonban Magyar Péterék mégis úgy ítélték meg, hogy az egyik megjelent kijelentés félreérthető lehet, ezért ennek megváltoztatását kérték. Magyarázatuknak a szerkesztőség helyt adott, a cikket az eredetihez képest módosítottuk."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!