Habony és Rogán grúz-izraeli üzletember barátja beszállt a 168 Órát kiadó cégbe

  • narancs.hu
  • 2021. július 23.

Belpol

Shabi Michaeli neve felbukkant már a letelepedési kötvények körül is, de foglalkozott ingatlanbefektetéssel vagy épp pékáruval.

Shabi Michaeli grúz-izraeli üzletember 50 százalékos tulajdonrészt vásárolt a többek közt a 168 Órát és az Elle Magazint kiadó Brit Media cégben, vagyis pontosabban az a mögött álló holding cégben, a Schwartz & Brit Média Holding Zrt.-ben – írja a Media1. Így a tulajdonszerzést követően Milkovics Pálnál, a Schwartz & Brit Média Holding Zrt. vezérigazgatójánál és eddigi fő tulajdonosánál marad a részvények másik 50 százaléka.

Shabi Michaeli korábban ingatlanbefektetőként és a Princess pékséglánc tulajdonosaként vált ismertté, de volt gyorskölcsönökkel foglalkozó és fogászati implantátumokat gyártó cége is. Mindemellett olyan kormányzati ügyletekkel apropóján is felmerült a neve, mint a letelepedési kötvények kereskedelme. Neve sokszor jelent meg Rogán Antallal és Habony Árpáddal összefüggésben.

(Media1)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.