Házmester Mária felnyomta a Political Capitalt a szegedi egyetemnél
DMARC20171020014_top_story_lead.jpg

Házmester Mária felnyomta a Political Capitalt a szegedi egyetemnél

  • 2018. október 3.

Belpol

A Szegedi Tudományegyetem pedig kockázatosnak találta az elemzőcéget.

A Szegedi Tudományegyetem központi jogi és gazdasági minőségbiztosítási rendszere kockázatosnak ítélte az egyetem Political Capitallal kötött együttműködési keretmegállapodását, írja a 24.hu. Ezek után pedig úgy döntöttek, nem tartják fenn a szerződést a Krekó Péter vezette céggel.

Az ügy előzménye, hogy a Schmidt Mára által tulajdonolt Figyelő pár hete arról írt, hogy a kormányt „rendszeresen ekéző” politológus cége „egyetemi pénzből toboroz gyakornokokat”. A Schmidt-féle kormánylap pedig maga fordult az egyetemhez az ügyben, és arra mutatott rá, hogy a Political Capital weboldala szerint partnereik közé tartozik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány.

Reagált az elemzőcég is, e szerint a „Political Capital nevetségesnek tartja az ügyet, miután maga a szegedi egyetem kezdeményezte ezt a szerződést, amelynek a megszüntetéséről eddig semmilyen tájokoztatás nem érkezett az intézethez. Nem felel meg a valóságnak a Figyelő azon állítása, hogy »egyetemi pénzből toboroz gyakornokokat«, mivel a megállapodás nem erről szólt, és erre nem szorul rá a PC, amely így sem tud minden gyakornokot fogadni, aki jelentkezik”.

Figyelmébe ajánljuk