Hibahatáron belül megelőzte a Tisza a Fideszt

  • narancs.hu
  • 2024. október 23.

Belpol

A biztosan szavazó, és pártot is biztonsággal választó megkérdezettek körében vezet a 21 Kutatóközpont friss felmérése alapján.

Hibahatáron belül, de vezet a Tisza Párt a Fidesz előtt a 21 Kutatóközpont felmérésében, amely a Partizán megbízásából készült. 

A közvélemény-kutatás szerint azok körében, akik biztosan elmennek választani, és tudják is, melyik pártot akarják, a Tisza Párt 42 százalékon áll, a Fidesz pedig 40 százalékos támogatottságú.

E szerint ha most lennének a választások, a két párton kívül még a Mi Hazánk kerülne be az Országgyűlésbe, 5 százalékkal. 

A Partizán Facebook-oldalán közöl olyan grafikát is, amelyen a Fidesz vezet. Ezt az alapján rajzolták, milyen a pártok támogatottsága a teljes népesség körében. 

A nők és férfiak pártpreferenciája is érdekes a teljes népesség tekintetében: a Tisza Párt a férfiak 31 százaléka számára megnyerő, és a nők 22 százaléka számára. A Fideszt választja a férfiak 27 és a nők 30 százaléka. 

A Partizán délután 3 órától elemzi az adatokat Róna Dániellel, a 21 Kutatóközpont vezetőjével, aki legutóbb a június 9-i választási műsorban elemzett, bemutatva azt a kutatást, amely végül a legpontosabban tükrözte az EP-választás eredményét.

Ezt a bejelentést szerda reggel Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke azzal osztotta meg, hogy történelmet írtak, mert 18 éve nem fordult elő ilyen eredmény. Magyar szerint az ország üzent, Orbán Viktor rendszerének vége van, a magyarok többsége új kormányt szeretne. Az ellenzéki párt a nemzeti ünnep alkalmából ma 15 órától Budapesten a Bem József téren, utána pedig a Széna téren emlékezik az 1956-os forradalomra.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk