Hodász Andrást is zaklatta egy pap

  • narancs.hu
  • 2023. február 11.

Belpol

Szégyenteljes, hogy az áldozatok kerülhetnek a vádlottak padjára.

Személyes hangvételű cikkben mondta el Hodász András a Szemlélek portálon, hogy fiatal korában egy pap molesztálta. számolt be a 444. Írása szerint egy kocsmai beszélgetés hozta felszínre a történetet, egy olyan beszélgetés, ahol beszélgetőpartnere azt az érzést keltette benne, amit korábban a saját szüleinél is érzett. Hogy a felnőttek nem nyújtanak megfelelő támaszt az abúzust szenvedett fiatalok számára, nem tudják kezelni a helyzetet és úgy tesznek, mintha az nem is rájuk tartozna. 

Hodász atya szerint ez bizonyosan nincs így, belőle is ugyanaz a düh és elkeseredettség tört elő a beszélgetés során, mint annak idején, amikor a szüleinek elmondta, mi történt vele. Mindez közvetlenül kapcsolódik Pető Attila esetéhez. Pető a nyilvánosság előtt is felvállalta, hogy fiatal korában zaklatta egy pap. Az ügyet nem hagyta elsikkadni, aminek azonban az letta  vége, hogy az egyház előljárói feljelentették zaklatásért. A zaklatási pert Pető a közelmúltban elveszítette.

A most nyilvánosságra került beszámolójában Hodász András azt mondja, megérti Pető Attila dühét és igaza is van, amiért dühös. „A társadalom szégyenének pillanata ez, emberségünk mélypontja, tulajdonképpen áldozathibáztatás” – mondja Hodász, hiszen az ártatlan került végül a vádlottak padjára. A teljes írás itt olvasható.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk