Megszűnik a védettségi igazolvány

  • narancs.hu
  • 2023. február 11.

Belpol

A Belügyminisztérium rendelettervezetet tett közzé, amely szerint indokolatlan fenntartani a védettségi igazolványt.

Hamarosan megszűnik a védettségi igazolvány, a Belügyminisztérium rendelettervezetét február 18-ig lehet véleményezni – már ha bárkinek van hozzáfűznivalója. Az indokolás szerint felesleges fenntartani az igazolványhoz kapcsolódó szabályozást, mivel nincs veszélyhelyzet, és egyébként más módon is lehet igazolni a védettséget, oltottságot. Momentán olyan módon, amit a világ bármely táján elfogadnak, nemcsak néhány országban, amellyel megállapodást kötött a kormány. 

Az igazolványt nem kell beszolgáltatni, hiszen azzal továbbra is lehet igazolni a védettséget – már ha bárki is használta erre. Ha bármikor a jövőben szükség lesz az oltottság igazolására, azt az uniós igazolvánnyal, igazolással le lehet tudni majd. 

A védettségi igazolványokat mintegy tízmilliárd forintért gyártották le 2021-ben, darabját 1244 forintért, összesen nyolcmillió darab készült belőle.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk