Így énekeltette meg az embereket Fischer Ádám a civilekért, a jogállamért

  • Csillag Ádám
  • 2017. június 21.

Belpol

Csillag Ádám videója.

Tegnap, a Szabadság téri Eleven Emlékműnél ismét közös éneklés volt Fischer Ádám vezényletével. A Kossuth-díjas karmester idei összejövetelének célja nemcsak a hagyományos európai értékek melletti kiállás volt, hanem a civil szervezetek zaklatása elleni tiltakozás is.

„Amikor az állam vezetői egy őket elmarasztaló strasbourgi bírósági ítélet alapján azzal vádoljak a jogvédőket (tehát engem is), hogy a menekültek nyomorúságát akarjuk pénzre váltani, az állam elleni tömeges perindításokon akarunk meggazdagodni, akkor amellett nem lehet szótlanul elmenni. Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt. Ehhez kérem minden jóérzésű ember segítségét” – írta Fischer az eseményt megelőző Facebook-bejegyzésében.

Csillag Ádám a Szabadság téren járt, most megnézhetik, milyen volt a közös éneklés.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.