Így énekeltette meg az embereket Fischer Ádám a civilekért, a jogállamért

  • Csillag Ádám
  • 2017. június 21.

Belpol

Csillag Ádám videója.

Tegnap, a Szabadság téri Eleven Emlékműnél ismét közös éneklés volt Fischer Ádám vezényletével. A Kossuth-díjas karmester idei összejövetelének célja nemcsak a hagyományos európai értékek melletti kiállás volt, hanem a civil szervezetek zaklatása elleni tiltakozás is.

„Amikor az állam vezetői egy őket elmarasztaló strasbourgi bírósági ítélet alapján azzal vádoljak a jogvédőket (tehát engem is), hogy a menekültek nyomorúságát akarjuk pénzre váltani, az állam elleni tömeges perindításokon akarunk meggazdagodni, akkor amellett nem lehet szótlanul elmenni. Úgy érzem, ez az a pont, ahol fel kell vennem a kesztyűt. Ehhez kérem minden jóérzésű ember segítségét” – írta Fischer az eseményt megelőző Facebook-bejegyzésében.

Csillag Ádám a Szabadság téren járt, most megnézhetik, milyen volt a közös éneklés.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.