Ingyenessé tenné a balatoni strandokat az MSZP

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. július 23.

Belpol

Az ellenzéki párt törvényjavaslatot nyújt be ez ügyben.

Az MSZP ősszel törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy ingyenesek legyenek a balatoni strandok – közölte Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója vasárnap.

A politikus Zamárdiban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, több Balaton-parti polgármester kompenzációtól tette függővé a strandok ingyenességét. Hozzátette: az MSZP javaslata pontosan azt tartalmazza, hogy kapjanak állami kompenzációt az önkormányzatok a szabad vizek melletti strandok díjmentességéért.

Példaként említette, hogy a szomszédos Horvátországban olyan törvényt hoztak nemrég, mely megtiltja, hogy a strandokon az Adriai-tengerbe való bejutásért pénzt szedhessenek.

A szocialista politikus azt hangoztatta, mindenki számára biztosítani kell az ingyenes fürdőzést. Ősszel benyújtandó törvényjavaslatuk célja, hogy a Balaton mindenki számára elérhető legyen önkormányzati fenntartás mellett, a Balaton túlépítését elkerülve.

Az MSZP hosszú távú céljaként említette, hogy a Balaton ne csak a nyári hónapokban, hanem az év egészében használható legyen, környezetrombolás nélkül.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk