Izraeli radarrendszerrel erősíti a kormány Magyarország védelmét

  • narancs.hu
  • 2022. november 21.

Belpol

Az izraeli Vaskupola részeként már bizonyított radarrendszer jövőre érkezik.

A Vaskupola légvédelmi rendszer részeként már bizonyított izraeli radarrendszerrel erősíti a kormány Magyarország védelmét –írja a Magyar Nemzet. A radarrendszer érkezését Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentette be azt követően, hogy Jeruzsálemben tárgyalt Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel.

A magyar honvédelmi miniszter az izraeli ELTA radarokról kifejtette: a két ország régóta szoros és kiváló kapcsolatban áll a védelemben is. Hozzátette, a magyar haderőfejlesztési programban a magyar gazdaság motorjának legújabb hengereként számon tartott és új lendületet kapott védelmi iparágba már jelentős izraeli szálak fonódtak, utalva arra, hogy a Magyar Honvédség többek között a Rafael cég Spike irányított páncéltörő rakétáit is rendszeresíti.

A tizenegy ELM-2084 típusú légtérellenőrző, légvédelmi és tüzérségi felderítőradar beszerzéséről a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében még 2020 decemberében írtak alá a szerződést. A berendezésekkel a honvédség a régi szovjet P-37, PRV-17 és SZT-68U típusú rádiólokátorait váltják le. A lokátorok egyes egységeinek gyártásába a magyar hadi­ipar is bekapcsolódik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk