Oroszországba utazott Szijjártó Péter

  • narancs.hu
  • 2022. november 21.

Belpol

Háború ide vagy oda, Szijjártó ugyanúgy rendszeres jár Oroszországba. Most épp az Atomexpóra utazik.

Vasárnap este még Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén vett részt Szijjártó Péter, hajnalban meg már repülőn ült. "Reggel már Szocsiban van jelenésem" – írta a Facebookon hajnalok hajnalán. A külgazdasági és külügyminiszter az orosz Atomexpóra utazik, amit a nukleáris ipar egyik legfontosabb találkozójának nevezett.

Háború ide vagy oda, Szijjártó ugyanúgy rendszeres jár Oroszországba, legutóbb októberben járt, akkor orosz energiaipari cégek vezetőivel ült egy színpadon, köztük olyanokkal is, akik a nyugati szankciók hatálya alá tartoznak, és arról beszélt: azért akar békét, hogy legyen gáz. Az akkori esemény után a cseh külügyminiszter úgy fogalmazott: "Egészen botrányosnak tartom, hogy Szijjártó Péter olyan konferenciára ment, ahol az Európai Unió szankciós listáján szereplő személyek is megjelentek."

A mostani programban ugyan nem találni más uniós ország képviselőit, a magyar Atomenergia Hivatal alelnöke viszont kedden ad elő. Ezen kívül a TASS jelentése szerint Oroszország megállapodások köt majd Fehéroroszországgal, Burundival, Zimbabwével, Kirgizisztánnal, Mianmarral, Nicaraguával és Üzbegisztánnal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk