Jönnek a vadak! – Újabb gigantikus nemzetközi rendezvény házigazdája lesz Magyarország

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 1.

Belpol

Semjén Zsolt máris makkal álmodik.

Sikert sikerre halmozunk: megvan az első 387,5 millió a vadászati világkiállításra. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke (ki más, S. Zs.) még tavaly februárban jelentette be, hogy Magyarország 2021-ben vadászati világkiállítást rendez.

Most végre megszületett az első idevágó kormányhatározat is, mely szerint „a kormány felhatalmazza a miniszterelnök általános helyettesét, Semjén Zsoltot, hogy a kormány képviseletében írja alá az erről szóló megállapodást a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanáccsal augusztus 31-ig”. Immár pénzről is szó van: a világkiállítás megrendezésére idén 41,4 millió, 2018-ban 61 millió, 2019-ben 72,4 millió, 2020-ban 93,6 millió, 2021-ben pedig 119,1 millió forintot,

összesen tehát 387,5 millió forintot fordítanak.

A határozat kitér arra is, hogy a világkiállítással egy időben megrendezik Magyarországon az európai lovasjátékokat is a Kincsem Parkban. A Magyar Lovassport Szövetség elnökét, Lázár Vilmost arra kérik, dolgozzák ki a rendezvény részletes programját.

Ha abból indulunk ki, hogy eredetileg mennyit szántak a vizes-vb-re és mennyi lett a vége, akár borítékolhatnánk is, hogy a négy év múlva esedékes vadászati világkiállításra is röpködni fognak még itt a milliárdok.

Figyelmébe ajánljuk