Jövő héten se tárgyalja az Országgyűlés a svéd NATO-csatlakozást

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Belpol

Rajtunk kívül még a törökök nem szavazták meg a csatlakozást, de a parlamentjük már tárgyalja a kérdést. 

Bár a jövő héten négy teljes napon át ülésezik az Országgyűlés, ebbe a menetrendbe nem fér bele továbbra sem a lassan 16 hónapja tárgyalásra váró javaslat Svédország NATO-csatlakozásáról. Az, hogy a téma nem szerepel a törvényhozás november 6-7-8-9-i üléseinek napirendjén, a hvg.hu birtokába került javaslatból derül ki, amit csütörtök délutáni ülésén véglegesít a Házbizottság – számolt be a portál. 

Magyarország mellett még Törökország nem döntött a svédek csatlakozásáról, az utóbbi parlamentje viszont már elkezdte tárgyalni a kérdést. A kormánypárti politikusok jellemzően tagadják, hogy a két ország összejátszana, de a látszat mindenképp ez, hívja fel a figyelmet a lap. 

A dokumentumok szerint hétfőn fontos szavazás lesz a Honvédség csádi katonai szerepvállalásáról. Hétfőn tervezik a november végén lejáró, az Ukrajnában zajló háború miatt érvényben lévő háborús veszélyhelyzet meghosszabbítását, amely így újabb fél évet, 2024. május 23-ig lenne érvényben.

Kedden egy sor javaslat általános vitáját tervezik, például a közlekedési törvények módosításáról szólóét, az igazságügyi törvénycsomagét, vagy éppen a büntetőjogi jogszabálycsomagét. Szerdán folytatódnak az általános viták például az energetikai tárgyú vagy az atomenergiáról szóló javaslattal. Csütörtökön pedig a sport- és az adótörvények vitája kerül sorra. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk