„Ez nem egy tévés műsor, normálisan tessék válaszolni” – rendre intették Marosi Beatrixot a kirúgott tanárok perében

  • narancs.hu
  • 2023. november 2.

Belpol

A Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetőjét hallgatták meg, a bírónak pedig nem tetszett a mellébeszélés. 

Csütörtökön folytatódott azoknak a pedagógusoknak a pere, akiket a polgári engedetlenségben való részvételük miatt bocsátottak el a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Az Index tudósítása szerint a tárgyalás fókuszában a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, Marosi Beatrix meghallgatása állt. A tankerületi vezetőt a bíróság épülete előtt sípszóval fogadták. 

Halász Krisztián bíró arról kérdezte a tanárok ügyvédjét, hogy az eredeti keresettel összhangban továbbra is nyitottak-e az egyezségre: válaszként pedig egyértelmű igen hangzott el, azzal a kitétellel, hogy a pedagógusok végkielégítésre és a felmentési díjra továbbra is igényt tartanak.

Marosi Beatrix az egyezséget annak ellenére sem fogadta el, hogy a bíró jelezte: szerinte érdemes lenne megfontolni, mert „kérdőjeles a történet vége”, és a bíróság vizsgálni fogja, hogy valóban történt-e súlyos kötelezettségszegés a tanárok részéről, továbbá a véleménynyilvánítás szabadságát is mérlegre teszik.

A bíró arra a kérdésre, hogy mi alapján dőlt el, melyik tanároknak kell távozni, a tankerületi vezető azt mondta: az órák és az alkalmak számát tekintették mérvadónak, illetve azokat küldték el, akik a legtöbbet mulasztottak.  „De miért pont öt kollégát választott ki, ha egyébként már egy óra elmulasztása is súlyos kötelezettségszegésnek számít az ön álláspontja szerint? Miért nem három, hat vagy épp hét polgári engedetlenkedőt küldtek el? Az öt talán valamilyen meseszám?” – kérdezte erre a bíró. 

„Akkor és abban a helyzetben ezt éreztem helyesnek, ennyi” – reagálta erre Marosi. 

Ez nem egy tévés műsor, normálisan tessék válaszolni, és kérem, ne mondja többször, hogy ennyi! Van öt ember, akit kiválasztottak, de nem tudja megmondani a kiválasztás szempontjait

– reagált a bíró, majd arra kérte a tankerület vezetőjét, küldjön pontos listát a tavaly szeptemberi eseményekről, amin látszik, ki hányszor mulasztott. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk