Karsai Dániel: Magyar Péter nincs egyedül, mellette állok

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

Az alkotmányjogás az elmúlt hónapokban elért ismertségét Varga Judit volt férjének rendelkezésére bocsátja.

„Magyar Péter »hithű« Fideszes. A nemzeti oldal elkötelezett híve, aki az elmúlt években számos fontos pozíciót betöltött. A magánéletben Varga Judit ex-igazságügy miniszter volt férje és végtelenül bátor ember. Nagyon régóta az első, aki belülről ismeri az Orbán-rendszer működését. Személyes kötődése és a nagy kockázat ellenére a nyilvánosság elé állt a rendszer hibáinak feltárása céljából. Minden tiszteletem és megbecsülésem Magyar Péter kolléga úré (Magyar úr is ügyvéd). A vele készült Partizán-interjúban ugyanakkor hangot adott azon félelmének, hogy nem áll mellette senki.

Én ezennel kijelentem, hogy nincs egyedül. Én mellette állok.

Az általa megindított társadalmi párbeszédet a magam szerény eszközeivel mindenben támogatom. Konkrétan állok rendelkezésére bármilyen beszélgetésre, ha kívánja, négyszemközt. De még jobban örülnék, ha nyilvános keretek között folytatnánk” – írja Karsai Dániel ügyvéd, alkotmányjogász a Facebook-oldalán. 

Mint fogalmaz Karsai, az elmúlt hónapokban elért ismertségét nagyon szívesen Magyar rendelkezésére bocsátom. Úgy véli, a rendszerváltás óta nem volt ilyen egyedi lehetőség egy jobb és élhetőbb Magyarország megteremtésére. 

„Ez a kihívás számomra mindennél fontosabb. Még az életvégi döntésekhez való jog elérésénél is. Továbbá, tiszteletteljes felhívással fordulnék az Orbán-rendszert Magyar Péterhez hasonlóan belülről ismerő, de azzal elégedetlen honfitársaimhoz. Kérem, álljanak ők is a nyilvánosság elé. Csak megismételni tudom, ez történelmi lehetőség Magyarország megújításához. Természetesen mindenkinek nagyon szívesen segítek az ügy közvélemény elé tárásában. Magyar Péter szavait idézve, a legnagyobb gond ma hazánkban a beletörődés a jelenlegi helyzetbe. Ezt az apátiát azzal lehet első lépésben legyőzni, hogy bizonyítjuk, a valódi reformokra vágyó magyarok világnézettől függetlenül nincsenek egyedül. Higgyenek nekem, nagyon sokan vagyunk. Bízom benne, hogy ebben a kérdésben is forró, de mégis higgadt és tiszteletteljes társadalmi párbeszéd fog kialakulni. Ebben én mindenkinek partnere vagyok. Hazafias, szép napot mindenkinek” – írja Karsai Dániel. 

Terjedelmes interjút adott a Partizánnal Magyar Péter, a Diákhitel Központ egykori vezérigazgatója, valamint a Novák Katalin köztársasági elnökkel egyidőben lemondó Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A két nő abba bukott bele, hogy ők írták alá a bicskei pedofilügyben támogatóként érintett K. Endre kegyelmi kérvényét

Magyari ebben az interjúban egyebek mellett azt mondta: „Engem felháborított, ahogy a jobboldali sajtó Rogán irányításával bánt a köztársasági elnökkel.” Főleg Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét érintően tett súlyos állításokat: Magyar szerint a Fidesz-univerzumban Orbán a nap, Rogán pedig Richelieu, azaz az intéző. Mindenhol van intéző, ez nem gond, a gond az, ha túl nagyra nő, ha túl sok hatalmat kap, mondta az interjúban. Szerinte „Rogán megtestesíti azt, ami a probléma”, illetve azt is mondta, hogy mennie kell.

A beszélgetésből készült összefoglalónkat itt olvashatják. 

Karsai Dánielt 2022-ben ALS betegséggel diagnosztizálták, amely az izmok sorvadásával, végül teljes bénultsággal és fulladással jár, miközben a mentális képességeket nem érinti. Ez azt jelent, hogy a teste lassú halálát tiszta tudattal kell végigélnie a betegnek. Karsai az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, hogy dönthessen az élete méltóságteljes befejezéséről, ha az állapota számára már elfogadhatatlan. 

Karsai Dániellel készült interjúnkat itt olvashatják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk