Novák Katalin férje a Magyar Honvédség tartalékos alezredese marad

  • narancs.hu
  • 2024. február 12.

Belpol

Több alkalommal behívta a honvédség szolgálatteljesítés céljából. 

Novák Katalin férje, Veres István Attila tartalékos alezredes, önkéntes műveleti tartalékos katonaként jelenleg is jogviszonyban áll a Magyar Honvédséggel – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az rtl.hu megkeresésére. 

Szombaton mondott le Novák Katalin köztársasági elnöki posztjáról: mint ismert, több mint egy hétig tartó botrányt okozott azzal, hogy kegyelmet adott egy pedofil bűnsegédjének 2023 áprilisában. Vele együtt távozott a kegyelmet még igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit országgyűlési képviselő is. 

 
Novák Katalin korábbi köztársasági elnök és férje, Veres István az Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai eskütételén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján 2023. február 25-én. 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

A portál emlékeztet, Veres Istvánna közgazdaságtudományi egyetemi végzettsége van és az MNB pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Ennek alapján a közjogi szerepe – azaz hogy Novák Katalin köztársasági elnök férjeként ő volt Magyarország első first gentlemanje – lehetett a legfőbb oka az alezredesi kinevezésének.

A tárca közölte, Veres István Attila tartalékos alezredes, önkéntes műveleti tartalékos katonaként jelenleg is jogviszonyban áll a Magyar Honvédséggel (MH).  A HM tájékoztatása szerint alapkiképzése teljesítése és eskütétele óta több alkalommal hívta be az MH szolgálatteljesítés céljából, ennek pedig mindig eleget is tett.

Arra a kérdésre, hogy milyen következménnyel járna a szerződés felmondása a minisztérium azt közölte: „a Magyar Honvédség önkéntes alapon működő haderő. Ha valaki meg akarja szüntetni tartalékos szerződését, az semmilyen negatív következménnyel nem jár”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk