Karsai Dániel Novák Katalinnál járt, "abszolút nyitott hozzáállással" találkozott

  • narancs.hu
  • 2024. január 16.

Belpol

A beszélgetést két hét múlva folytatják.

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Karsai Dánielt

és öccsét, Karsai Pétert – derült ki az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász Facebook-bejegyzéséből.

Karsai azt írta, a találkozót ő kezdeményezte az államfőnél, a körülbelül egy órás beszélgetésre pedig az ügyét segítő kéréssel érkezett, és „abszolút nyitott hozzáállással” találkozott. Közlése szerint

Novák Katalin csak annyit kért, hogy a stábjával alaposabban átgondolhassák a javaslatát, egyúttal ígéretet tett arra, hogy a beszélgetést két hét múlva folytatják.

Karsai azt írta, addig a konkrét javaslatot Novák Katalin kérésére nem tárja a nyilvánosság elé, de a későbbiekben részletesen beszámol majd mindenről.

Mint ismert, Karsai Dániel alkotmányjogász 2023. szeptemberében jelentette be, hogy a gyógyíthatatlan ALS betegséget diagnosztizálták nála. A betegség a központi idegrendszer mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős izmainak pusztulásával, idővel teljes bénulással és fulladással jár. A betegség kialakulásának pontos okai nem ismertek, így nem is gyógyítható. Karsai azért fordult a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, hogy hogy maga dönthessen az élete végéről, az aktív életvégi döntések ugyanis most nem legálisak Magyarországon.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.