Katonai középiskola épül Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron

  • narancs.hu
  • 2020. május 24.

Belpol

Ha megépülnek, már három ilyen középiskola lesz Magyarországon.

Komoly előkészületek indultak el a két új katonai középiskola megépítésére Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Hódmezővásárhelyen már befejeződtek az ehhez szükséges statikai vizsgálatok és elkészültek a megvalósíthatósági tervek, Székesfehérváron most folyik az építkezésre alkalmas ingatlan kiválasztása.

A Honvédelmi Minisztérium arról tájékoztatta a lapot, hogy hamarosan elindulhat a tervezési feladatok pályáztatása és lebonyolítása is az erről szóló a kormányhatározatnak megfelelően, miután benyújtották a kialakítási feltételekkel és az új intézmény létrehozásával kapcsolatos további intézkedésekről szóló kormány-előterjesztést. Majd hozzátették: a székesfehérvári honvéd kollégiumról is megkezdődtek már az egyeztetések a város által javasolt ingatlanokról, amelyeken megépíthetik majd az új középiskolát.

Korábban 16 katonai középiskola volt Magyarországon, jelenleg csak Debrecenben van ilyen középiskola.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?