Kedvezményes hitelt kap Mészáros Lőrinc, hogy fejlessze a szállodáját

  • narancs.hu
  • 2019. február 4.

Belpol

A vissza nem térítendő támogatás mellé jár a kedvezményes kölcsön is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett Kisfaludy szálláshely fejlesztési program nyertes pályázói a vissza nem térítendő állami támogatás mellé kedvezményes kamatozású állami hitelt is kérhetnek a Magyar Fejlesztési Bank által kidolgozott 50 milliárd forintos hitelprogramból – írja a Napi.hu.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program legnagyobb támogatásait kormányközeli vállalkozók kapták, az átlagosan 50 százalékos vissza nem térítendő állami támogatás mellé pedig a beruházás 30 százalékára még kedvezményes hitelt is igényelhettek a pályázók, ahogy az most kiderült.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a támogatásból kapott Garancsi István cége, Mészáros Lőrinc szállodája és többek között Széles Gábor is:

Vissza nem térítendő milliós támogatást kapott Mészáros Lőrinc és Széles Gábor

Nyilván rájuk fért. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program vissza nem térítendő pályázati forrásaiból kapott támogatást Mészáros Lőrinc és Széles Gábor is - írja a Széles, aki a Videoton Holding Zrt. és a kormánypárti Magyar Hírlap tulajdonosa, 101 millió forintot nyert a zalacsányi Batthányi Kúria és kastélyszálló fejlesztésére.

Figyelmébe ajánljuk