Két fideszes képviselő rokonait is megvádolták a Simonka-ügyben

  • narancs.hu
  • 2019. október 4.

Belpol

Mert segítették a bűnszervezetet.

Kerényi János és Varga Gábor fideszes parlamenti képviselők rokonai is a vádlottak padján ülnek majd a Simonka György és társai ellen induló büntetőperben - írja a 24.hu.

Kerényinek az unokaöccsét, Vargának pedig az apósát és a sógorát vádolja az ügyészség azzal, hogy összejátszott a Simonka által irányított bűnszervezettel; túlárazásokkal és strómanok felhajtásával segítve az EU-s pénzek lenyúlását.

Kerényi János dél-alföldi regionális pártigazgatóként egyébként gyakorlatilag főnöke Simonkának, Varga Gábor pedig padtársa volt az országgyűlés előző ciklusában.

Mint arról beszámoltunk, az ügyészség 8,5 év fegyházbüntetést kért Simonka Györgyre. Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják a Fidesz Békés megyei erős emberét.

8,5 évre börtönbe küldheti a fideszes Simonkát a Polt vezette ügyészség

Több forrás arról beszélt a Narancs.hu-nak, hogy az ügyészség vádiratában 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kért a bűnszervezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt megvádolt Simonka Györgyre. A Fővárosi Törvényszék kérdésünkre azt megerősítette, hogy a vádiratokat már postázták a vádlottaknak és védőiknek.

Figyelmébe ajánljuk