Két kazán is tönkrement egy szegedi iskolában

  • narancs.hu
  • 2024. január 17.

Belpol

November végén a tanítást kellett felfüggeszteni, most a kollégiumban nincs fűtés.

Két kazán is elromlott egy szegedi iskolában, ahol siket gyermekek tanulnak – tudósít a szeged.hu.

Ez a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.  November végén hibásodott meg az egyik fűtőberendezés, akkor a fenntartó tankerület úgy döntött, a javítás idejére tanítási szünetet rendel el, hazaküldte a gyerekeket. 

Most vasárnap az iskolához tartozó kollégium kazánja pusztult el. Ott negyven diák lakik. Néhány szülő hazavitte a gyermekét, akik maradtak, azokat a fűthető, üresen álló termekben, szobákban szállásolták el, ideiglenesen matracokon alszanak. Az intézmény vezetője azt mondta, a kazán javítása már zajlik, addig igyekeznek mindenkiről gondoskodni. 

Az iskola a szegedi Bécsi körúton, egy műemlékvédelem alatt álló épületben működik. A házban tíz évvel ezelőtt energetikai felújítást végeztek 52 millió forintból. A szeged.hu megjegyzi, a munkát az akkor a Tiborcz István érdekeltségéhez is tartozó E-OS Innovatív Zrt., nyerte, és még Simicska Lajos is érintett volt a közbeszerzésben. 

Mivel az eleve hosszú nevű iskola egy másik, a Kozmutza Flóra nevét viselő vásárhelyi iskola tagintézménye, a Hódmezővásárhelyi Tankerület a fenntartója. Ez a szervezet kapta meg a szegedi önkormányzati portál kérdéseit, amelyek arra vonatkoztak, várhatóan mikorra sikerül megjavítani a kazánt. Szerdán délben még várták a választ.

(Címlapképünk forrása: az iskola Facebook-oldala)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk