Újabb Volán-sztrájk készül

  • narancs.hu
  • 2024. január 17.

Belpol

Lázár János pedig azt mondja, nyomásgyakorlás mellett nem tárgyal.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet újabb sztrájkot hirdet január 28-re és 29-re, miután úgy határoztak, nem fogadják el a munkáltató bérajánlatát – írja a Népszava. Dobi István elmondta, ragaszkodnak az egy évre kötött egyezséghez, és korábbi, átlagosan 25 százalékos béremelést lefedő egyösszegű,112 500 forintos követelésüket, minimum 90 ezerre módosítják.

A szakszervezet arról is döntött: nem törődnek Lázár János közlekedési miniszter fenyegetőzésével, aki „nyomás alatt nem hajlandó tárgyalni”.

A miniszter korábban azt mondta, hogy nyomásgyakorlás mellett ne próbáljanak tárgyalni a szakszervezetek, mert „fenyegetéssel nem érnek el jobb eredményt, ezért gondolják át jól, szerveznek-e újabb munkabeszüntetést.”

Lázár ajánlata korábban arról szólt, hogy három év alatt 25 százalékos béremelés lehetséges, az első évben legfeljebb 70 ezer forint.

A bértárgyalás egy hét múlva, január 23-án folytatódik. Ha akkor vagy a sztrájk előtt születik megállapodás, a szakszervezet lefújja a munkabeszüntetést.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.