Kétszer is átvilágította Völner Pált az Alkotmányvédelmi Hivatal az elmúlt 6 évben

  • narancs.hu
  • 2021. december 29.

Belpol

Kassai Dániel ellenzéki önkormányzati képviselő kapott választ a titkosszolgálattól, amiből az átvizsgálás tényén túl más nem derült ki.

2015 és 2021 között kétszer is átvilágította az Alkotmányvédelmi Hivatal a korrupciógyanúba keveredett Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium lemondott miniszter-helyettesét és parlamenti államtitkárát. Úgy tűnik, nem találtak semmit, ami miatt büntető eljárás megindítását kezdeményezték volna – vonta le a következtetést Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Kassai hozzátette, hogy ha egy nemzetbiztonsági ellenőrzés során kockázati tényező merül fel az átvilágított személlyel kapcsolatban, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója tájékoztatja a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős minisztert, vagyis Pintér Sándor belügyminisztert. „Ha volt ilyen tájékoztatás, akkor azt Pintér Sándornak meg kellett kapnia” – állapította meg Kassai.

A képviselő szerint mindez bizonyítható, mert a nemzetbiztonsági bizottság ténymegállapító vizsgálatot folytathat le, amely során betekinthet a nemzetbiztonsági szolgálatok nyilvántartásában lévő, egy adott ügyre vonatkozó iratokba is. Kassai szerint amennyiben kiderül, hogy Pintér hallgatott, neki is vállalni kell a politikai következményeket, mint ahogy Varga Juditnak is.

(Facebook/Kassai Dániel)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk